Първата рецепта, която ще предложа за халогенна фурна е добре известна, само е малко трансформирана, съобразно спецификата а уреда и съда, който ще ползваме за приготвянето. Използването на този начин значително улеснява изпълнението, защото спестява сложното завиване посредством мокра кърпа и оформя ястието изключително лесно.
0,750 - 1 кг кайма смес (в зависимост от големината на кейковата ви форма)
5 яйца
1 малка глава лук
3-4 моркова
3-4 кисели краставички
100 г кашкавал за поръсване
масло за намазване
чубрица, мащерка, черен пипер
магданоз
сол на вкус
1. Сваряваме 4 от яйцата. В друга тенджера с подсолена вода сваряваме морковите.
2. Омесваме каймата с 1 яйце и настъргания лук, солта и подправките. Добавяме ситно нарязаният магданоз.
3. Намазваме с масло и поставяме половината от сместа във формата за кейк. Разстиламе добре на дъното като го оставяме вдлъбнато в средата и издигнато по стените на съда, за да се оформи тунел за пълнежа.
4. Нареждаме нарязаните на половинки или четвъртини яйца, морковите и киселите краставички.
Изсипваме другата половина от каймата, разстиламе и заравняваме отгоре
5. Нагласяме таймера а 20 мин., а температурата на 200˚, поставяме фомата на долната скаричка и печем.
6. Вадим, обръщаме в подходяща чиния, поръсваме с кашкавала и го връщаме обратно във фурната за още 15 мин на 200˚
Няма коментари:
Публикуване на коментар