сряда, 17 юли 2013 г.

Аспик с майонеза


5 твърдо сварени яйца,
3 кисели кисели краставички,
1 печена червена чушка,
1 глава лук,
150 мл вода,
15 г желатин,
1 супена лъжица оцет,
сол,
смлян черен пипер,
1 супена лъжица горчица,
майонеза 250 г



Приготвяне:
Варените яйца, краставиците, червената чушка и лукът се нарязват на кубчета и се поставят в голяма купа. Желатинът се разтваря във вода, както е указано от производителя. Добавя се оцета и се оставя да се охлади леко. Изсипва се в купата с нарязани съставки, подправя се със сол и черен пипер, добавя се горчицата, майонезата, разбърква се и се изсипва в кейкова форма или индивидуални формички,  изплакнати със студена вода. Оставя се в хладилника за да се втвърди желето.