понеделник, 1 юли 2013 г.

Зеленчукова "Лазаня" с тиквички в халогенна фурна,



Необходими продукти:

4 големи тиквички
2-3 пресни домата
400 г. нискомаслена извара
1/2  чаена чаша галета
3 яйца
връзка копър
сол на вкус
100 г кашкавал




 Начин на приготвяне:

1. Тиквичките се белят и нарязват на тънки дълги ивици с приставката на ренде или с помощта на картофобелачка. След това се бланшират 2 мин.

2. В купа се смесват изварата, солта, яицата и галетата.

3. Нарязва се на дребно копъра и се настъргва кашкавала.

4. Нарязват се доматите на малки кубчета.

5. Намазвате с олио малка кръгла тавичка (или съд от огнеупорно стъкло).

6. (първи вариант). Нареждате пласт тиквички, намазвате го със сместа от извара и яйца, посипвате доматените кубчета и копъра. Редувате докато свършат продуктите. завршвате с пласт тиквички

6. (втори вариат) Вземате резен от тиквичките и с лъжица поставяте от пълнежа, доматите и копъра, завивате на руло и нареждате в съда докато се запълни

7. Покривате в алумииево фолио и печете 40-45 мин. на 180˚ на долната скара.

8. Сваляте фолиото, поръсвате с настъргания кашкавал и печете още 15 мин.